Overbelaste achilles

Geen ontsteking maar evenveel hinder

Een overbelaste achillespees ontstaat door schoeisel, ondergrond, kilometers, verkeerde beweging en persoonlijk voeg ik daar ook prikken met naalden in bestaand littekenweefsel aan toe. Maar dat laatste is dus persoonlijk.

3 tot 6 maanden blijft de hinder duren, wat niet wil zeggen dat je niet kan lopen maar het blijft dus aanhouden en je moet heel bewust je trainingsomvang en intensiteit aanpassen.

Rekken van de kuitspieren, versterken van de kuitspieren, lopen met een dropverhoging om de pees te ontlasten, eventueel je voetafrol aanpassen, groene klei rond de probleemzone om afval/vocht weg te nemen, ijs eventueel, traumeel, curcuma, collageen, MSM, … en vooral veel geduld en oh ja, voldoende water drinken.

Dat zou moeten volstaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *