Stretching en mobiliteitswerk

Don’t overdue it!

Nog teveel hardlopers zie ik gewoon stretchen ( vaak tegen een boom met de handen) na elke training. Of voor een training. Of voor en na. Op wat is dat automatisme eigenlijk gebaseerd?

Onderzoek toont aan de gewoon stretchen zonder ‘aanleiding’ rendementsverlies geeft. Functioneel aangepaste spieren of spieren die hun snelheid van reflex ( uitvoering) verbeterd hebben door training verliezen die weer door onoordeelkundig stretchen.

Moet je dus niet stretchen? Ja. Maar de vraag is wanneer? Daarvoor moet je je lichaam behoorlijk goed kennen. Ik rek enkel wanneer ik de indruk heb een bepaalde soepelheid van uitvoering kwijt te zijn of een controleverlies te ervaren. Of ik stretch enkel omdat ik vermoed dat er een triggerpoint hinder of belemmering veroorzaakt. Kortweg gezegd. Er moet een aanleiding zijn waarom je stretcht. Zomaar stretchen is teveel start to run, we gaan voor learn to run. Succes.

www.learntorun.eu

Don’t start to run, learn to run instead. The experience will last longer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *