Neuropathie en voetreflexologie

Sinds een tijd geef ik deze opleiding bij @totalhealth in Nederland. Een opleidingscentrum voor energetische geneeswijzen waar ik met plezier aan verbonden ben.

De meest gestelde vraag die ik tijdens de cursus krijg is hoe dat verband tussen voetreflexologie en neuropathie bij chemo eigenlijk zit en wat ik daar als sportreflexoloog kan aan doen. Daarom dit blog.

Het is niet zo dat we neuropathie genezen of althans het kader scheppen voor genezing. Dat is het niet. Wat het wel is zijn twee zaken.

  • Neuropathie (voeten, handen) ontstaat vermoedelijk door de impact van oa. zouten die vrijkomen bij een chemobehandeling. Die stapelen zich op rond zenuwpunten en beschadigen deze. Waardoor de klant zijn gevoel in voeten verliest en daarmee zijn beweeglijkheid. Door de techniek die ik aanleer blijven we het weefsel rondom de gewrichten stimuleren waardoor we de impact van die zouten verminderen en/of wegnemen.
  • Door het vrijmaken van de gewrichten en het stimuleren van de bloeddoorstroming in het bewegingsapparaat, herwint de klant zijn vermogen tot bewegen en daarmee zijn of haar zelfvertrouwen. Misschien is dit wel de belangrijkste reden om de techniek aan te leren.

Heb je interesse om een online opleiding hierover te volgen? Laat me even je email, je komt op een lijst en zodra ik een opleiding inblik, breng ik je op de hoogte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *